Liker hunder musikk?

Oppdag om hunder liker musikk! Lær unike tips for å forbedre hundens velvære gjennom musikk. Eksperimenter med våre strategier og se forskjellen selv!

Har du noen gang lurt på om hunden din nyter musikk? Som hundeeiere vet vi at våre firbeinte venner har mange likheter med oss, men hvordan står det til med deres musikalske smak?

Hva sier forskningen om hunder og musikk?

Forskning viser at hunder faktisk kan ha musikkpreferanser.

En studie fra 2017 ved University of Glasgow fant ut at hunder reagerer forskjellig på ulike musikksjangre.

Hunder foretrekker visse musikksjangere

hund som lytter til forskjellige sjangere

Hunder som lyttet til musikk brukte betydelig mer tid på å ligge å slappe av enn å gå rundt eller stå. Dette var helt uavhengig av musikksjangeren, så det vil si at hunder liker musikk.

Når de så på hundens hjerterytme fant de ut av når de spilte soft rock eller reggae, stresset de mindre.

Klassisk musikk ser ut til å også ha en beroligende effekt på hunder, akkurat som hos mennesker.

Hvordan finne ut hvilke sjanger hunden liker?

Det kan være lurt å eksperimentere med forskjellige sjangre for å se hva din hund foretrekker. Enkelte hunder kan virke likegyldige til musikk og du får kanskje ikke noe svar uten om å vite hjerterytmen.

Likevel kan du observere hundens reaksjon når du spiller ulike typer musikk. Se etter tegn på avslapning eller ubehag. utvidede pupiller, bevegelse på halen.

Hundens hørsel og musikk

Hunder hører frekvenser vi mennesker ikke kan oppfatte. Dette betyr at de kan høre deler av musikken som er utenfor vårt hørselsområde. Siden studier viser at hunder reagerer positivt på riktig musikk, har vi noen generelle tips som vil være greit å huske på.

Musikk som terapi. Musikk kan brukes for å berolige hunder i stressende situasjoner, som for eksempel hos veterinæren eller i kenneler. Rolig musikk kan redusere angst hos hunder, spesielt under fyrverkeri på nyttårsaften eller ved et kraftig tordenvær.

Hvorfor uler hunder til musikk?

Noen hunder kan begynne å ule når de hører musikk, og dette har fascinert hundeeiere og forskere.

Dette fenomenet kan være knyttet til hundens naturlige kommunikasjonsmetoder og her er noen forklaringer:

  • Hunder kan ule til musikk fordi det minner dem om en annen hunds ulelyd eller sirener.
  • Musikk med visse frekvenser eller toner kan trigge en instinktiv respons hos hunden.
  • Hunder uler for å vise sin tilstedeværelse eller for å kommunisere med andre hunder eller eieren sin. Dette stammer fra da de var ulver.
  • Hunder hører flere frekvenser (67-45,000 Hz) enn det vi klarer å fange opp med våre ører, det kan være dette de plukker opp.

Konklusjon

Mens noen hunder virker likegyldige til musikk, kan andre vise tydelige preferanser. Som hundeeiere kan vi bruke musikk som et verktøy for å forbedre våre hunders velvære. Bruk noen av tipsene du lærte i denne artikkelen og test selv på din firbente venn!

Del innlegg
henrik bangfield
Henrik

Henrik er en erfaren kjæledyrsentusiast med omfattende erfaring i å ta vare på ulike kjæledyr, slik som kaniner, marsvin. katter og hunder. Hans livslange dedikasjon til hold av kjæledyr er komplementert med tre års profesjonell erfaring fra arbeid i Felleskjøpet. I løpet av denne perioden fikk han god kunnskap om kjæledyrsprodukter, jordbruk, kosthold og stell av dyr.

Artikler: 15