De 13 søteste kaninrasene i verden (med bilder)

Nyt synet av de 13 søteste kaninrasene i verden! De kommer til å smelte hjertet ditt!

Kaniner er ikke bare søte og sjarmerende, men de har også en unik evne til å berike livene våre med masse kos.

Fra den minste dvergkaninen til den majestetiske Angora, har hver kaninrase noe spesielt å tilby.

I denne artikkelen skal vi utforske de 13 søteste kaninrasene, og se hva som gjør hver av dem unik.

Dvergvedder

dvergvedder
‘Dvergvedder’ tatt av Waranya Mooldee/ CC0 1.0

Den nederlandske dvergkaninen er kjent for sin lille størrelse og vennlige natur. Dvergvedder rasen veier som regel ikke mer enn 2 kg og er kjent for sine livlige og kjærlige personligheter. Med et bredt spekter av farger og mønstre, er de en favoritt blant kaninelskere og er den mest populære rasen i norske hjem.

Løvehodekanin

hvit og brun løvehodekanin
Bilde tatt av Helena Lopes

Løvehodekaninen, med sin unike ‘manke’ av pels rundt hodet, er en sann skjønnhet. De krever regelmessig pelsstell for å holde manken fri for floker.

Manken og pelsveksten er det som gjør løvehodekaninen til en helt egen rase. Ser vi på selve kaninen, er den veldig lik en Hermelin, som vi skal se nærmere på lengre ned i listen.

Løvehodekaninen er kjent for deres rolige og vennlige temperament, noe som gjør dem til et flott kjæledyr. Idealvekten til en løvehodekanin er 1,30-1,7 kg, basert på Nordisk Kaninstandard.

Angora kanin

angora kanin
Klugos 007, CC BY-SA 3.0

Angora-kaniner er berømte for sin lange, silkeaktige pels. Pelsen til Angorakaninen vokser igjennom hele livsløpet og derfor krever betydelig pelsstell for å unngå floker og matte.

Denne rasen er ikke bare søt, men også vennlig og leken, noe som gjør dem til en ypperlig følgesvenn.

Sachsengold / Thrianta

thrianta kanin
Semin, CC BY-SA 4.0

I Norge kaller vi rasen for Sachsengold mens den går også under navnet Thrianta. Rasen sitt opphav kommer fra Tyrkland og ble forsøkt avlet opp i 1925 for å ligne så mye som mulig på en ‘Gullhare’. I dag er Sachsengold fortsatt en utbredt rase i Tyskland men også i Norden.

Den har en utrolig fin lys brunfarge på pelsen, med et nokså bredt og utpreget hode.

Som fullvoksen har den en normalvekt på 2,7 kg.

thumb

Mini Rex kanin

mini rex kanin

Den amerikanske Mini Rex-kaninen er kjent for sin korte, fløyelsaktige pels og vennlige natur. Den er en av de mest populære rasene i USA. De er små til mellomstore kaniner, kjent for sin rolige og omgjengelige personlighet, som gjør dem til en ideell familiekanin.

trøtt mini rex kanin

Hollender

Hollender kanin sitter ute i gresset

Hollender kaniner er populære på grunn av deres størrelse, søte utseende, og vennlige natur – noe som gjør dem til et godt valg for familier som ønsker en sosialt kanin som kjæledyr.

  1. Størrelse: Hollenderkaniner er en liten rase, vanligvis veier de mellom 1,5 til 2,5 kg.
  2. Farge og mønster: De er mest kjent for sitt distinkte fargemønster. De har typisk en hvit stripe som løper langs midten av ansiktet og en hvit krage rundt nakken. De kommer ofte i en miks av i både svart, hvit, brun og grå.
  3. Stell og vedlikehold: Som alle kaniner, krever Hollendere regelmessig stell, inkludert pelsstell, riktig kosthold, og nok plass til å bevege seg på. De trenger også mental stimulering for å holde seg glade og sunne.
  4. Levetid: De kan leve i omtrent 5 til 8 år, noen ganger lenger, med riktig omsorg og ernæring.

Hermelin

Hermelin sitter i et bur
Bilde tatt av Dguendel, CC BY 4.0

Kaninen får søtheten sin fra sin størrelse. Kaninrasen er utrolig liten dvergrase, hvor voksne Hermelin kaniner har en idealvekt på 1,5 kg! Hermelin er regnes som en av verdens minste kaninraser og har sitt opphav fra England.

Hermelin rasen kommer i mange forskjellige fargevarianter og noe som gjør at du garantert finner den som er søtest for deg. Den har en fantastisk myk pels og utrolig nydelig, både som liten og som stor.

I tillegg til å være nydelige å se på, er Hermelin kaninen også kosete, snill og sosial.

Amerikansk Fuzzy Lop

Denne rasen, kjent for sitt myke, fluffy pels og vennlige sinn, er en ideell kosekanin. Deres kompakte størrelse og lekne personlighet gjør dem til et flott kjæledyr for barn og voksne.

Hotot kanin

dverg hotot
Dverg Hotot av Carly & Art – S.S. Petunia. CC BY-SA 2.0

Hotot-kaniner er en distinkt kaninrase, kjent for sitt karakteristiske utseende. De har en hvit pels med en markant svart ring rundt øynene, noe som gir dem et dramatisk og unikt utseende.

Denne søte kaninrasen kommer i to varianter: Den større Blanc de Hotot (opprinnelig fra Frankrike), og den mindre Dverg Hotot.

Blanc de Hotot er sjeldnere og større, mens Dverg Hotot er populær som kjæledyr på grunn av sin mindre størrelse og vennlige natur. Dverg Hotot er ikke en godkjent rase i Nordisk Kaninstandard

Hotot-kaniner er generelt rolige, vennlige og gode som familiekjæledyr. De krever regelmessig pelsstell, spesielt siden de har en tendens til å ha en tett og fyldig pels.

Mini Lop

Mini lop står på bakbeina
Hugo Bayet, CC BY-SA 4.0

Mini Lops er søte, kjærlige og omgjengelige. Disse er kjent for sitt gode temperament og evne til å knytte seg til sine eiere. Med deres hengende ører og myke pels, er de en umiddelbar favoritt for kaninelskere,

Jersey Wooly

Jersey wooly - kanin med ull

Jersey Woolies er små, med en rolig og mild natur. Deres ullpels er lang og myk, og de er kjent for å være spesielt vennlige og tålmodige, noe som gjør dem perfekte for familier med barn.

Himalaya Kanin

Himalaya kanin ligger på ryggen og slapper av
Amber, CC BY 3.0

Kjært barn har mange navn og ‘Himalaya’ er ikke det eneste navnet for denne rasen igjennom tidene:

  • Russer
  • Kinesisk
  • Egyptisk
  • Afrikansk
  • Sibirsk

Kaninen er en rase kjent for sin karakteristiske farge. De har en fargepalett lignende siamesiske katter.

Himalaya kaninen blir født som en albinokanin og har derfor mørkerøde øyne. Grunnfargen på pelsen er hvit, men etter hvert som den vokser opp, utvikler den disse andre fargene.

De fargede punktene finnes vanligvis på ørene, nesen, halen og føttene, og fargene kan variere fra svart, zobel blått og zobel brun.

Kroppen deres er av middels størrelse (ideal vekt for voksen er rundt 2,5 kg), sylindrisk form, og de har et mildt temperament.

Mini Satin

Mini Satin Red Bunny

Den søte rasen Mini Satin, med sin glinsende pels er en sann stjerne å avslutte listen med. De er kjærlige og lekne, og deres glinsende pels gjør dem til en veldig unik kaninrase.

Del innlegg
henrik bangfield
Henrik

Henrik er en erfaren kjæledyrsentusiast med omfattende erfaring i å ta vare på ulike kjæledyr, slik som kaniner, marsvin. katter og hunder. Hans livslange dedikasjon til hold av kjæledyr er komplementert med tre års profesjonell erfaring fra arbeid i Felleskjøpet. I løpet av denne perioden fikk han god kunnskap om kjæledyrsprodukter, jordbruk, kosthold og stell av dyr.

Artikler: 15